Tiderna förändras

Detta är det nya Five Seasons

Five Seasons startade i Göteborg 1982 med visionen att skapa bra funktions plagg till fler . I över 30 år har vi därför skapat hög kvalitativa och tekniska sportkläder med fokus på skid, outdoor, golf och segling.

Vi vet hur det är att vara ute i regn och blåst, vi är uppväxta på den svenska västkusten, där hav möter land och sommar möter vinter, vi vet vad som krävs för att hålla oss varma och torra i det kalla, regniga och blåsiga Göteborg

Vi på Five Seasons strävar alltid efter att erbjuda de bästa funktionskläderna till de bästa priserna, vi vill skapa produkter som ger känslan ”value for money” vi menar att bra design ska inte kosta mer!  Med fokus på funktion och mode  har vi skapat produkter som är designade och tillverkade för att uppfylla de tekniska kraven som de mest  krävande idrottsmän och idrottskvinnor har.

Ni hittar oss i  ledande sport- och konfektionsbutiker i Sverige, Norden, Europa

People, planet and profit

Vi strävar efter en hållbar utveckling genom ett långsiktigt engagemang och god kommunikation. Vi arbetar med våra tre P

People

Det innebär att vi bryr oss om människor, oavsett om du arbetar för Five Seasons, med Five Seasons  eller är en världsmedborgare. Vi strävar långsiktigt åtagande med allt vad vi gör,  med fokus på mänskligheten och lika rättigheter. Vi följer FNs leverantörskod, som initierats för att stödja deltagande både i den privata- och den publika sektorn. Den ska främja företagens ansvar och visa på sociala och miljömässiga principer för att möta globaliseringens utmaningar. Vidare vill vi alltid uppmuntra människor att leva ett hälsosamt liv och att ta hand om varandra.

Planet

Vi bryr oss också om vår jord. Vi strävar alltid efter att vara så effektiva och miljövänliga som möjligt i vårt dagliga arbete. Naturligtvis följer vi alla  lagar och förordningar som finns för branschen, bland annat  följer vi regelverket Reach, vars syfte är att minimera och utesluta användningen av farliga kemikalier. Vi arbetar kontinuerligt med olika initiativ för att minimera användningen av energi, och vatten samt att minska på de sociala orättvisor som världen står inför. Five Seasons äger inte några fabriker och alla våra partners är noga utvalda för att matcha våra strikta krav på uppförandekod. Vi ser alltid till att våra leverantörer undertecknar vårt avtal kring lagar och förordningar  innan vi startar ett samarbete, i tillägg till detta ser vi alltid till att göra personliga oplanerade besök. 

Profit

För att utvecklingen ska ske på ett hållbart sätt och för att vi ska kunna göra skillnad måste allt vi gör, göras med en viss lönsamhet i tanken, det är dock inte bara vår lönsamhet vi syftar på. Det är lika viktigt att  kunden, leverantören, slutanvändare också ser en vinst i att använda våra kläder och produkter. Inte bara i monetära termer utan även för sig själva eller andra och för planeten.