Choose Language

  • en_US
  • sv_SE

Sommar i Chamonix

Vinter är normalt högsäsongen för den legendariska, alpina staden Charmonix i Frankrike. Vi älskar det där då, men den här gången ville vi upptäcka en annan årstid, så därför har vi bytt ut dunjackorna och skidbyxorna mot sommarjackor och fritidsbyxor:

Det är fascinerande att vara på en plats som du är van att besöka när den är full av snö. Att få se den under sommaren ger en helt annan upplevelse. Utsikten över de grandiosa bergen och landskapet förändras totalt.

Att promenera upp längs backen där du tidigare brakat ner i en vit, fluffig pudersnö, ger dig en stund att reflektera över vilket extremt nöje detta är.

“… varje säsong har sin charm.”

Nu svettas vi i våra fleecetröjor när vi är på väg över stenar och kullar i detta inaktiva vinterparadis. Varje vintersäsong vallfärdar tusentals skidåkare och snowboardåkare från hela världen hit i en slags pilgrimsfärd för att visa sig värdiga i de branta backarna. Men sommaren är inte fri från turister. Under sommaren är Charmonix fylld av vandrare, klättrare, cyklister och många fler som vill uppleva varma spänningar. Vi ser och förstår varför; varje säsong har sin charm.